Do

DO

Zangeres

De zangeres Do staat al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse muziekwereld, onlangs weer met een gouden plaat voor haar vertolking van André Hazes’ ‘Zij gelooft in mij’.

Samen met 15 bekende Nederlanders en Vlamingen waaronder Sipke Jan Bousema, Sascha Visser & Nicolas Liebart verbleef ze de afgelopen tijd voor Expeditie Robinson in het noordoosten van de Filippijnen. Als ambassadeur van de Mutsaersstichting loopt Do komende maand in Eindhoven de derde marathon in één jaar.

1. Waarom ben je gaan lopen?
Lopen is iets wat ik nooit eerder had gedaan en daarom de ultieme uitdaging om aan te gaan. En dit alles om meer aandacht te vragen voor huiselijk geweld.

2. Wat vind je het mooiste van lopen?
Ik heb een vrij druk bestaan en daarom is het een heerlijke afleiding voor mijn hoofd. Als ik loop laat ik letterlijk al mijn gedachten achter me.

3. Op welke loopprestatie ben je het meest trots?
Ik heb in maart de marathon van LA gelopen, in tegenstelling tot NY was het echt heel slecht weer. 't Heeft echt non-stop gestortregend en ik had buikgriep. Toch heb ik een dikke 20 minuten sneller gelopen inclusief 10 min op de wc zitten, haha! Dus daar ben ik wel echt heel trots op.

4. Motivatietip: hoe pep je je op als je geen zin hebt?
Dat vind ik nog steeds heel moeilijk. Maar ik train over het algemeen met een groepje of met mijn personal trainer. Soms voelt het als een gezellig uitje, dat maakt dat ik toch weer ga. En ik weet dat ik me erna altijd weer heel goed voel.

5. Je bent deelnemer aan Expeditie Robinson. Zijn er ervaringen geweest die je van pas komen op de marathon (en omgekeerd)?
Ik kan me heel makkelijk snel focussen. Me afsluiten van mijn omgeving. Dat helpt altijd als je jezelf moet overtreffen.

6. Heb je één of meerdere looprituelen?
Nee, ik ben niet zo van de rituelen. Gewoon doen. Just DO it, haha!

7. Hoe bereid je je voor op de Eindhoven Marathon?
Ben nu flink aan het trainen. Ik loop 3 keer per week. Heb fysiek een enorme dreun gehad van Expeditie Robinson. Niet eten voor een langere periode heeft mijn spieren echt alle power ontnomen. Ik merk echt dat het nu nog zwaarder is om weer fit te worden.

8. Hoe zorg je er voor dat je voldoende traint tussen alle optredens door?
Ik heb overdag gelukkig vaak tijd om te trainen. En we weten allemaal, tijd heb je niet, die moet je maken.

9. Waar beleef je het meeste plezier aan als je hardloopt?
Dat ik me erna heel fit en fris voel, lichamelijk maar ook mentaal. Dat is echt heerlijk.

10. Wat is je favoriete loopevenement?
Ik vind toch nog steeds New York een fantastische stad en om daar 42 km doorheen te lopen is écht fantastisch!

 

www.mutsaersstichting.nl